Петък,

Бъчварова: Не трябва да допускаме създаване на паника

От: Администратор -
1083
Бъчварова: Не трябва да допускаме създаване на паника
A
A
A

Много е важно в такава ситуация да не допускаме създаване на паника, както се случи вчера, да не допускаме изтичане на информация към потенциалните извършители на терористичния акт. Това коментира пред журналисти в Министерски съвет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, съобщава „Фокус".

„Тук по-скоро се получи разминаване във виждането за това как да се отрази събитието. Поех ангажимента да уточним правилата, по които се работи при терористична заплаха. Имаме план за действие, който вчера ми беше докладван в последния си вариант. Сега ще се окаже, че е предпоследният, защото искам да се конкретизира още повече, специално в частта за медиите", заяви още Бъчварова. По думите й, трябва да се работи с медиите, като се направи едно разяснение в този случай, коя е отговорната институция, която предоставя информация.

„Ние не съобщаваме за съмнения. В Брюксел имаше много добра организация и сътрудничество на медиите към тези, които провеждат операциите и не беше дадена тази възможност да изтече такава информация. Логиката на информиране е съвсем различна от логиката при други случаи. Разписваме тези правила, базираме се на чуждия опит", каза още Румяна Бъчварова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com