Неделя,

Атанасова: Нинова премиер? Само на служебно правителство

От: Стандарт -
186
Атанасова: Нинова премиер? Само на служебно правителство
A
A
A

„За да спреш някаква война или трябва да си я инициирал, или да имаш надмощие във военните действия. В случая това може да стане, ако случайно Корнелия Нинова оглави изпълнителната власт. Но това ми се струва, че може да стане, ако се стигне до служебен кабинет и я назначат нея за премиер”. Така  народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 днешния конгрес на БСП.

„ГЕРБ е в настоящето. И това го казваме не само ние, а българските граждани. На мен ми се иска да говорим с факти. А няма по-сериозен факт от истината. И един такъв факт са изборите. През 2018 г. са проведени 21 на брой частични избори. И в почти всички от тях ГЕРБ са реализирали своите кандидати. В 10 ГЕРБ е спечелила, а БСП – в 1. Няма по-добра социология и по-ясен факт от това”, категорична бе Атанасова.

Тя коментира думите Корнелия Нинова пред соцконгреса, че България е в клинична смърт и БСП ще спечели евроизборите: „Думите на Корнелия Нинова са за повдигане на духа. Съвсем нормално е като опозиционна партия така да се говори”.

По повод обвинението срещу соцдепутатката Елена Йончева и позицията на БСП, че застава зад нея, обвинявайки управляващите в репресия, Десислава Атанасова заяви: „На мен ми прави неприятно впечатление, че голяма част от БСП лепят етикети на българската прокуратура необосновано. Защото българската прокуратура защитава българската държавност. Защото и г-жа Нинова е работила като следовател и би трябвало добре да познава Конституцията и разделението на властите. И не подобава на един политик подобно отношение. Защото, ако искаме уважение към институциите – това не е начинът. Г-жа Нинова трябва да знае, че подобни внушения няма да гарантират уважението към институциите. Но това не и първият подобен случай, в който тя се изказва по подобен начин. И не знам дали няма да има реакция от хората, работещи в тази система, защото това не е нормално”.

„Конкретно за този съдебен състав имаше редица разследвания, включително и срещу членове на ГЕРБ и то срещу ръководни фигури”, каза Атанасова, като визира сигналите на Сергей Станишев срещу Цветан Цветанов и на Мая Манолова за аферата „Костинброд”. „Е, същата тази прокуратура тогава поръчкова ли беше”, попита риторично Атанасова.

„Странно е как разследващ журналист не е направила собствено задълбочено разследване или изследване на тези средства откъде са идвали. Тъй като и тя самата е теглила заплата от 12 хиляди лева. Това е по-голяма заплата от на президента и от 60 минимални пенсии. Има много морални и интересни въпрос в този казус”, каза още Атанасова. Тя обърна внимание и на взаиомоотношенията между „Обединените патриоти”. „Ние имаме управленска програма и управленско споразумение. Управляваме с тях по силата на вота. Понякога е доста трудно, но вече имаме известен опит от предходни управления, в които имахме с подкрепата на Реформаторския блок и АБВ. Тогава също не бе лесно. Властта не е самоцел за ГЕРБ. Важно е за българските граждани И проблемът е, че не се виждат постигнатите резултати, взирайки се в проблемите на малката коалиция”, коментира депутатката от ГЕРБ.

Относно социологическите проучвания, според които ГЕРБ и БСП вече са с изравнени сили Атанасова обясни, че е още е рано за прогнози и е „много е важно да се съсредоточим в политическите послания и да има сериозен дебат относно бъдещето на Европа”.

Тя отвърна и на още едни обвинения на левицата, че под управлението на ГЕРБ олигархични кръгове потъпкват бизнеса: „БСП да говорят за олигархия е комично. Да говорят за Прехода като престъпен – също. Чудесно е да сложат края на Прехода. Но нито един човек от ГЕРБ не е участвал в приватизацията, нито един човек от ГЕРБ не е олигарх, нито един човек от ГЕРБ в момента не е с обвинения за пране на пари или криминални прояви”, каза Атанасова и даде примери с Бенчо Бенчев, Елена Йончева и Манол Генов.

„Разбира се има презумпция за невинност, но в ГЕРБ такъв проблем няма. За нас най-сериозното оръжие е истината и затова никога никого не сме прикривали”, каза още депутатката.

„Надявам се, че ще имаме още много повече сили, много повече време за българските граждани, за решаването на техните проблеми и резултатите ще бъдат видими”, обобщи Десислава Атанасова.

 

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички