Атанасов пак хвана Борисов за гушата, как ще го изпере

Атанасов призова ДПС да обяснят къде точно виждат подмяната вместо промяната

Атанасов пак хвана Борисов за гушата, как ще го изпере | StandartNews.com

На Борисов му трябва пералня и най-добрата пералня е нашата коалиция, заяви в интервю за бТВ лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.

"Аз не вярвам на Бойко Борисов, ама никакво доверие нямам на него", заяви коалиционният партньор на "Продължаваме промяната". "Ние не сме орган за амнистия или реабилитация", категоричен е той.

Той констатира, че "нещо са много изнервени от ДПС" по повод думите на Мустафа Карадайъ, че "ГЕРБ плюс Промяната е равно на Подмяната".

Атанасов призова от движението да обяснят къде точно виждат подмяната.

Той оправда подкрепата за избор на председател на парламента с нуждата от приемането на важните за страната закони, особено свързаните с Плана за възстановяване и устойчивост, откъдето чакаме да получим пари. Другият проблем пред страната били непопълнените мандати на органи и регулатори. "Ние се превърнахме в държавата на изтеклите мандати", обобщи Атанасов.

"Можем да разговаряме с всички, но сега на ход е първата политическа сила", каза Атанасов. И не пожела да коментира никакви други варианти, докато не завърши процесът по изчерпването на първия мандат.

Атанасов разкритикува и президента Румен Радев, че бърза с процеса на консултации и връчване на мандати. С каква бързина г-н президентът... не е изчакал и избора на председател и веднага свиква консултации, недоволства Атанасов.

Той каза още, че не бил уведомен за поканата да отиде на "Дондуков"2, но нямало и да се отзове, защото ДСБ имали важен партиен форум, организиран и насрочен отдавна за четвъртък следобед. Това обаче не било демонстрация, обясни Атанасов.

Той се аргументира защо ПП-ДБ държат да получат председателското място на правната комисия.

Да не се случи едни законопроекти да бъдат одобрени, а между първо и второ четене да придобият съвсем друг вид, изрази опасенията си юристът от ДБ. Той заяви, че още няма номинация и председателят на правната комисия можело да бъде, както от ПП, така и от ДБ.

Според него има два варианта за хоризонт на този парламент - "до лятото и след това избори, а другият е редовно правителство с много по-дълъг хоризонт на работа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай