Атанасов издаде тайна за Борисов и ИТН, защо провалили кабинета

На изборите предстои сблъсък на силите на реформацията и тези на реставрацията

Атанасов издаде тайна за Борисов и ИТН, защо провалили кабинета | StandartNews.com

"От "Демократична България" направихме всичко възможно да предотвратим тези предсрочни избори, но не успяхме, защото Бойко Борисов и Ахмед Доган, с мощната подкрепа на Слави Трифонов, пратиха страната на избори - задкулисно извън парламента натискат едни бутони", заяви в интервю за БНТ съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Атанасов обяви, че още през март управляващите са знаели накъде върви политическата ситуация. "Бях информиран от мой близък с добри позиции в бизнеса и енергетиката. Той още март месец дойде и ми каза "правителството си отива, защото ИТН и Борисов са се разбрали за бъдеще". Нямаше как да го комуникирам публично, защото щеше да е много провокативно. Имахме информация, че се подготвя тази сглобка поради икономически причини", разказа Атанасов.

Заяви, че на изборите предстои сблъсък на силите на реформацията и тези на реставрацията - които искат реванш. По думите му това са бившите управляващи, подкрепяни от Слави Трифонов.

"Защо казвам Слави Трифонов - аз съм бил коалиционен партньор с тоя човек, но не съм го виждал. Той говори от първо лице - аз изтеглям министрите си, аз свалям доверие. Тоест, хората в парламента, които представляват неговата партия, той ги разглежда като крепостни селяни", каза Атанасов.

Поради неопитност на "Продължаваме промяната" имаше слабости и в парламента, и в кабинета, призна Атанасов. България е обрасла от администрация, коментира още той.

"Една от големите ни грешки беше това, че не се направи сериозна административна реформа. Мнозинството обещавахме голям процент съкращение на администрацията и да бъде освободена тя от "калинките", които през цялото време се занимаваха със саботаж", каза Атанас Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай