Аталай: Водната криза заслужава вот на недоверие

Според депутата от ДПС Нено Димов се е предоверил на министър-председателя

Аталай: Водната криза заслужава вот на недоверие | StandartNews.com

"Свалянето на едно правителство едва ли би разрешило всички проблеми, които те създадоха. Но кризата във водния сектор според ДПС си заслужава вот на недоверие, за да се изясни кой точно е виновен или поне какво е правило това правителство през всички тези 10 години, за да се случи тази криза", заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

"Моето лично мнение е, че министър Нено Димов е от интелигентните в това правителство, ерудиран, комуникативен и адекватен. Познава цялостната система, защото беше заместник-министър", обясни Аталай.

"Неговият пропуск е предоверяване на министър-председателя си. Да не вземеш решението, което е в интерес на ВиК-Перник. Ако Димов беше внесъл предложения за решения в МС, допускам, че е информирал е висшестоящи за ситуацията, едва ли е умишлено престъпление. Колегите от ГЕРБ се движат с наведени глави и са изненадани от невъзможността от екипите в съответните сектори да предоставят решения. Това означава че има липса на кадри. Няма адекватни решения, които да са предложили", сподели той.

"Водният сектор е само един от тези, които нямат адекватност. Неадекватното управление на това правителство, на самотек, на ад хок, на кризи в продължение на 10 години, доведе до това, което е. Вървим по старата приказка на Тодор Живков, ще се наведем да мине вятъра и ще се изправим, но с навеждане нещата придобиват друг изход. Наведеният винаги не го обичат. Не искам България да е в наведено състояние. Всяка криза е една възможност, но ако водната криза, ако е създадена, за да се създаде холдинга, е жестокост", коментира Аталай.

"Къде остана конкуренцията и частната инициатива? Едва ли тези големи държавни холдинги ще бъдат най-прекрасните и ще вземат адекватни решения за излизане от кризата. Ще назначим ли независим контрольор, който да контролира държавните холдинги? Управляващите нямат отговор", заяви той.

"На кое няма алтернатива – на кризите ли? На национализирането на предприятията ли? На това как да бъдат предложени политиките в НС, а не да се дават предложения само от отделни народните представители. Алтернатива винаги има, избирателите ще покажат. Нека застанем зад  програма за ускорено развитие. След избори може да има политически формации, които да застанат зад програма с визия. 180-те приоритета на ГЕРБ означават безотговорност.  В тях имат ли приоритет да създадат водната криза в Перник? Обществото трябва да се включи много активно в самоуправлението си", каза още Рамадан Аталай.

"И ние, и БСП имаме аргументи, не съвпадат всички, но са в една посока. Сетивата на управляващите са толкова затъпени, че не осъзнават дълбочината на кризата, която е създадена. Да възстановим демократичното управление на държавата, всеки който иска да работи в интерес на държавата да заповяда. След вота на недоверие ще се види дали ще се отиде на извънредни избори. Кризата ще остане като белег в управлението на ГЕРБ дори след 30 години", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай