"Атака" поиска главни редактори и социолози да декларират доходи като политици

"Атака" поиска главни редактори и социолози да декларират доходи като политици | StandartNews.com

Собствениците, управителите, главните редактори, зам.-главните редактори, издателите, журналистите, членовете на ръководните органи и продуцентите на социологически и рекламни агенции и агенция за връзки с обществеността, електронни и печатни медии, интернет издания и продуцентски къщи да декларират своето имущество, доходи и разходи в страна и чужбина.

Това предлага парламентарната група на "Атака", като след гласуване мнозинството в пленарна зала одобри включването на тази точка в дневния ред, предаде БГНЕС.

Предложението е за промени в Закона да публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности и бе представено от лидера на "Атака" Волен Сидеров. Според него собствениците и техните служители в електронни и печатни медии, интернет сайтове, социологически и рекламни агенции и т.н. оказват влияние върху обществено-политическите нагласи в страната, формират обществено мнение и никой не може да отрече, че е нужна по-голяма прозрачност в тяхната работа. Декларирането на имуществата и доходите им ще бъде важна стъпка при борбата със задкулисието, както и за изясняването на това "кой какъв е в българския обществен и политически живот".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай