"Атака" настояват да признаем референдума в Крим

"Атака" настояват да признаем референдума в Крим | StandartNews.com

София. "Атака" настоя българският парламент да легитимира резултатите от проведения в неделя референдум в Крим. От партията поискаха днес Народното събрание да се събере извънредно, за да обсъди ситуацията в Украйна и да приеме декларация за събитията. До края на вчерашния ден обаче заседание така и не бе насрочено от председателя Михаил Миков. Депутатите от "Атака" обясниха, че в такъв случай ще повдигнат темата на редовното заседание в сряда.

Лидерът на партията Волен Сидеров поиска и парламентът да излезе с официално становище срещу санкциите, които Европейският съюз реши да наложи на Русия.


Партията, която изпрати петима свои депутати като наблюдатели в Крим в неделя, заяви, че пратениците не са констатирали нарушения или принудително гласуване под заплахата от военнизираните части, поели контрола в Крим.
От "Атака" допълниха, че не признават легитимността на новото правителство в Киев.


Сидеров обяви още, че ще търси и другите националистически партии в Европа, с които заедно да излязат с обща позиция. Вчера стана ясно, че лидерът на френския "Национален фронт" Марин льо Пен признава резултатите от референдума в Киев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай