Асен Василев за глупаците и мотиката. Ето колко люспи събра

В последните дни е станало ясно, че на народните представители от ИТН не може да се разчита

Асен Василев за глупаците и мотиката. Ето колко люспи събра | StandartNews.com

В този парламент стигнахме до 117 депутати за подкрепа и се надяваме останалите четирима да бъдат излъчени от народа, за да реализираме заложените политики от програмата ни. Така вицепремиерът в оставка и посочен за кандидат-премиер Асен Василев коментира провала на преговорите за нов кабинет. И заяви, че "Продължаваме промяната" връща папката с мандата на президента Румен Радев след час празна. 

Предизвестено: Асен Василев връща мандата на Радев

По думите му, в последните дни е станало ясно, че на народните представители от ИТН не може да се разчита. 

"Вместо да се изравнят социалните неравенства, имаше желание същите осем фирми да продължат да получават тези милиарди", посочи Василев основният мотив за свалянето на кабинета "Петков". 

"Нека не се занимаваме с хипотези днес", отсече финансовият министър в оставка по повод спекулациите за третия мандат от Румен Радев. 

На въпрос за условието на ИТН да преговарят, ако в бъдещата власт ги няма Асен Василев и Кирил Петков, вицепремиерът в оставка отвърна с мисъл на Айнщайн: "Да правиш едно и също и да очакваш различен резултат е форма на лудост". И уточни: "Българският народ го е казал по-просто:" Само глупаци настъпват една и съща мотика два пъти."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай