Асен Василев проговори за записа и разгневи всички: Мелодрама!

Позицията на съпредседателя на ПП стряска

Асен Василев проговори за записа и разгневи всички: Мелодрама! | StandartNews.com

Асен Василев проговори за скандалния запис от Националния светна „Продължаваме промяната” и разгневи всички, защото нито се извини за думите си, нито се отказа от тях. Напротив – нарече скандала мелодрама. Тези думи съм ги казвал и пред избирателите, заяви съпредседателят на ПП.

„Ситуацията е, че всеки има ясни позиции, които са доста различни. За да тръгне държавата и да има правителство, предложихме кабинет на малцинството още преди първия мандат. След това направихме отстъпка. 4-часовият запас всички трябва да го чуят, за да видят, че няма коалиция, няма договорки и това е тежко решение – да приемем човек от ГЕРБ, за да тръгне страната. На този запис няма нито една дума, зад която не бих застанал”, коментира в предаването „На фокус” по Нова тв Асен Василев.

„Отрязани са определени части от мои изказвания – като това за съгласуването на службите или че трябва да се направят промени в държавната администрация. Абсолютно заставам зад тези си думи. Това са думи, които съм казвал на избирателите”, категоричен бе Василев.

На записа той казва: „Срокът за наш кабинет може да се бутне и до 12 месеца. Това ще ни позволи да изчистим службите, да изгоним кадрите на ГЕРБ и на президента от места и да свършим някаква работа с Шенген и еврозоната и плана за възстановяваме, макар че последното ще е по-малка част. ...Чистката е говорена с всички, които искат да стават министри, че законно, незаконно - трябва да изгонят всички директори на дирекции, шефове на регионални структури и на агенции първите две седмици. Донякъде ще затапи приказката, че сме правили коалиция с ГЕРБ.”.

По предложение на министър-председателя парламентът ще утвърди ръководители на ДАНС, главният секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО, мисля, и военно, не знам дали ще опитваме. Това са наши хора, които са определени от посолството, даже имената са синхронизирани с посолствата, са думите на Асен Василев за службите у нас.

Той посочи, че академик Николай Денков е оторизиран да води тези преговори, заедно с Мария Габриел от другата страна и те ще продължат, когато могат.

„Властта за нас не е самоцел. Властта е, за да могат да се свършат полезни неща за страната – Еврозоната, Шенген, почистване на правосъдната система”, каза Василев.

От записите, според него, не излиза нещо, което не се е знаело от избирателите, или от ГЕРБ.

„Цялата мелодрама, която се опитва да се развие около това нещо, може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорния процес”, каза Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай