Асен Василев проговори за вота. Колко пари има в сметката на кабинета

Започнахме да вършим изключително трудни реформи, каза финансовият министър

Асен Василев проговори за вота. Колко пари има в сметката на кабинета | StandartNews.com

Не бих подценявал вота на недоверие, но има още много дълъг път пред нас. Така министърът на финансите Асен Василев коментира провеждащите се дебати за вота на недоверие срещу кабинета в Народното събрание.

На въпрос защо правителството трябва да остане на власт, Василев заяви, че дават ясна перспектива в каква посока се движи България.

"Започнахме да вършим изключително трудни реформи, които бяха отлагани 20-30 години. Тези 66 мерки, които бяха заложени за второто плащане, които бяха изпълнени, всъщност придвижиха цели сектори на икономиката напред, те до преди това бяха замитани под килима. Започна и съдебната реформа, това ще е дълга битка. Другите крачки са направети. Имаме още много дълъг път пред нас. Не на последно място, защото зададохме ясна посока на България към Европа - и с влизането в Еврозоната, и с влизането в Шенген, и в ОИСР-Организация за икономическо сътрудничество и развитие, по-известна като Клубът на богатите, където очакваме през 2025 г. да станем членове", обясни Василев.

По думите му бизнесът у нас започва все повече да инвестира, спестяванията на българските граждани през последната година са се качили със 7 млрд. лв.

"България е една от малкото държави в ЕС, където ръстът на доходите изпревари ръстът на инфлацията", каза още Асен Василев и допълни: "Пари в бюджета има достатъчно. Имаме над 10 млрд. в сметката на правителството. "

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай