Асен Василев каза възможно ли е да управлява с ГЕРБ

Седим и чакаме нещо, за което конституцията е дала правомощия на първия мандат

Асен Василев каза възможно ли е да управлява с ГЕРБ | StandartNews.com

Съвместно управление на "Продължаваме промяната-Демократична България" с ГЕРБ-СДС е невъзможно, обяви бившият финансов министър и съпредседател на ПП Асен Василев в интервю за бТВ.

Топката е в полето на ГЕРБ. Всичко, което можем да направим, е да улесним ситуацията. Седим и чакаме нещо, за което конституцията е дала правомощия на първия мандат, каза Василев.

Това, което се случи първата седмица след изборите беше да кажем, че правителство на ГЕРБ няма да подкрепим. Като опозиция можехме да стоим настрани и да гледаме сеир. Направихме всичко възможно да се отпушат нещата. Един месец тази програма не е тръгнала, добави той. И обясни, че ГЕРБ не са искали квота в техния кабинет. Василев уточни, че никой от ГЕРБ не им се е обаждал по телефона, а и обясни, че лошо реагират на обаждания.

Проектокабинетът ще предложим на гласуване като втора политическа сила. ГЕРБ са в правото  си като първа сила да предложат кабинет, каза  още Василев.

Опитваме се да сме максимално конструктивни, а нашите избиратели са нещастни от факта, смята той.

Две трети от нашите избиратели са против да водим разговори с ГЕРБ, съобщи Василев. Това показало проучване, което направили сред своите поддръжници.

Отношенията им с "Демократична България" били колегиални, диалогични. Според него комисии без председатели и заместници не работели. ГЕРБ били объркани, защото не знаели какво искат. Чака се ГЕРБ да решат дали мислят повече за България или за своите тясно партийни интереси, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай