Арестуваха шефовете на полицията в Първомай и в Асеновград

Арестуваха шефовете на полицията в Първомай и в Асеновград | StandartNews.com

Началниците на полицейските управления в Първомай и в Асеновград са арестувани, съобщи "Марица".

Димчо Темелков и Васил Налбантов са заподозряни за престъпление по служба. В момента се провежда акция срещу организирана престъпна група.

Има достатъчно основания за драстични нарушения на арестуваните тази сутрин началници на полицейските управления в Асеновград и Първомай, каза пред журналисти вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова

На въпрос за какви нарушения става въпрос, Бъчварова коментира, че те са драстични, свързани с поведението, с начина , по който се осъществяват функциите. "Но нека да приключи разследването ще има информация по тях, нека да изчакаме прокуратурата. Повече не мога да кажа. Това не е случайно и е въпрос на доста сериозна и ясна позиция на министерството", допълни тя, цитирана от "Фокус".

Във връзка с това дали може ли да каже в каква посока са драстичните нарушения, заради които са станали арестите, вицепремиерът обясни, че става дума за нарушаване на основни правила и начина, по който се изпълняват функциите. "Не мога да дам детайли, но са доста неприемливи за нас практики на поведение на наши служители. Става въпрос за по-дълъг период назад във времето. Знаете, че сменихме ръководство на Областната дирекция по един конкретен повод. Работим по тези два случая преди това, имахме яснота, че там наистина има сериозни проблеми", каза още Румяна Бъчварова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай