Антония Първанова бе гост на "Първи селски мол" в Габрово

Антония Първанова бе гост на "Първи селски мол" в Габрово | StandartNews.com

Габрово. Д-р Антония Първанова беше гост на базар "Забравени традиции, живи вкусове" или така наречения "Първи селски мол" в гр. Габрово. Инициативата е на четири народни читалища от Габровско. Желанието на инициаторите е да рекламират читалищата в малките населени места и техния принос за социалния и културен живот на хората. Освен това се цели да се затвърди връзката между читалищата и местните производители, за да се популяризират уникалните продукти, изделия и услуги, произвеждани в населените места.

Важна част от инициативата е популяризирането на местните практики за биоземеделие и екологично селско стопанство, представянето на уникални и оригинални културни ценности, в това число храни и продукти от местно значение, съхранявани от населението и читалищата в общината.

Заедно с Първанова бяха водачът на листата на НДСВ в Габрово - Свтослав Славчев, третият в листата Ивелин Иванов, четвъртият - Косю Гатев и общинският председател на НДСВ Дряново - Иван Цуцов. Д-р Първанова демонстрира завидни умения в приготвянето на качамак, получи ценни съвети в замесването на тесто и хлебопекарството. Запозна се с продуктите на местните производители и с техните трудности и проблеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай