Ангел Найденов: Служебният кабинет удари по условията за пенсиониране

Ангел Найденов: Служебният кабинет удари по условията за пенсиониране | StandartNews.com

Варна. Поредният удар, който служебното правителство нанася е по условията за пенсиониране, с въвеждането на изискване на определена възраст, освен изискването за осигурителен стаж, който сега е 27 години. Това каза водачът на листата на коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ – Варна Ангел Найденов на среща с избиратели в кв. Галата.

Найденов определи още като възмутително решението на служебният кабинет и обясни, че като министър в кабинета Орешарски, с много усилия и с подкрепата на парламента, то е било отменено. „Но сега тихомълком, без парламент служебното правителство решава, че ще промени тези условия. То по същият начин може да се опита да промени всички условия, които са свързани с пенсионирането на останалите категории, различни от общите условия на пенсиониране", възмутен е водачът на листата на социалистите. Според него подобни решения надхвърлят правомощията на служебния кабинет, затова той настоява решението за въвеждане на възраст, като допълнително условие за пенсиониране да бъде преразгледано.

На срещата с обществеността в кв. Галата, Ангел Найденов се обяви и категорично против повишаването от 1 октомври на цената на електроенергията. „Ние сме против не защото не виждаме проблемите на енергийната система, а сме против, защото виждаме проблемите, с които се сблъскват хората, включително и тази непоносима цена, която ще трябва да плащат, отнесена към доходите на българските граждани", каза още водачът на листата на коалицията във Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай