Анелия Клисарова даде старт на кампанията си с шествие

Анелия Клисарова даде старт на кампанията си с шествие | StandartNews.com

Подкрепената от БСП кандидатка за кмет обеща да управлява Варна с граждански борд

Анелия Клисарова - единственият кандидат за кмет на Варна, подкрепен от гражданска подписка, стартира кампанията си от площад „Независимост". Шествие на победата в името на промяната на морската столица събра стотици хора, застанали зад кандидатурата на проф. д-р Анелия Клисарова - варненка, два мандата ректор на Медицинския университет във Варна и министър на образованието и науката в предходното правителство.

По бул. „Княз Борис I" минаха представители на инициативния комитет, който издигна кандидатурата на проф. Клисарова, приятели, колеги и симпатизанти, младежи с тъпани, знамена и балони. Случайни минувачи се включиха в редиците, за да участват в необичайното откриване на предизборна кампания и да чуят глласа на познатата в града проф. д-р Анелия Клисарова.

На площад „България" шествието беше посрещнато от младежи с емоцията на народните танци.
„Искам да подаря това, което се случва тук, на всички вас, за да ви благодаря. Да ви благодаря, че само за три дена с ваша помощ, помощта на варненци, събрахме над 3000 подписа „ , каза Анелия Клисарова.

Тя обясни, че подготвя платформа, чрез която всеки варненец ще може да гласува за решенията на Общинския съвет. Така и кметът, и местният парламент няма да решават независимо от гласа на гражданите, няма да има задкулисие и договорки, а управлението ще бъде прозрачно.

Искам администрацията да е подчинена на граждани, да им служи, а не да им пречи. Без бюрокрация! Вие трябва да казвате как да работи администрацията, да давете оценка на всички, включително и на мен", каза Анелия Клисарова, която вече получи подкрепа от БСП и партия Политически клуб „Екогласност".

Пред младите хора, дошли на шествието тя обяснии, че вече е получила и приела предложение от варненски студенти за създаване на Общински борд на студентите. Ще има и борд на хората от третата възраст, защото без тяхната мъдрост и опит няма как да се справим", категорична беше проф. Клисарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай