Андрей Райчев видя загниване на службите

Новото правителство зависи от коалиционната политика на БСП

Андрей Райчев видя загниване на службите | StandartNews.com

"Не се съмнявам в подслушването, защото тази практика е от времето на самия Атанас Атанасов, Цветан Цветанов и така нататък. Тайните и секретните истории винаги са гадни. Когато има нова власт, тя трябва да си има доверени хора на върха", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS д-р Андрей Райчев, социолог. Той допълни, че се е стигнало до монопол в службите, а това винаги води до загниване.

Райчев не вижда нищо притеснително в това, че проблемът с подслушването тръгва от "Демократична България", тъй като те са били част от протеста. За него в началото на прехода трябваше да се разчисти докрай въпросът с досиетата.

Главният проблем за социолога е, че служителите нямат страх от народа, защото се знае, че има хора, които ще се погрижат за този, който направи гаф, че не го грози дългогодишна присъда.

Андрей Райчев смята, че президентът Радев е случил с някои хора от служебното правителство, с други - не. Той прогнозира, че след следващите избори патриотите ще влязат в парламента и като цяло партиите ще бъдат повече.

Относно възможността да се формира правителство, той заяви, че това зависи от коалиционнта политика на БСП.

За "Има такъв народ" Райчев подчерта, че първото гласуване е било за личността Слави Трифонов, гласува ли се за партиен лидер, резултатът ще е различен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай