Андрей Райчев отсече! Кога пада кабинетът

Кой ще дърпа конците в сглобката

Андрей Райчев отсече! Кога пада кабинетът | StandartNews.com

Има нов авторитетен анализ, както и прогноза за бъдещето на  българското правителство.

Няма вариант на компромис. Всичко в правителството ще е договорено, роля ще играе хитростта. Това ще бъде огромно състезание на дипломация. Това заяви социологът Андрей Райчев в предаването „Панорама” по БНТ.

„Предполагам, че ще изберат за конституционен съдия г-жа Десислава Атанасова. Тя е дялан камък. Може би ще се търсят компромисни фигури, които се харесват и от двете страни. Началото на годината показа как ще се гласува след това - ядосваме своите избиратели, но накрая ще ги мобилизираме да излязат да гласуват”, коментира политологът Васил Гарнизов.

„Това правителство е брак по сметка и гласувано с отвращение. То е принудено геополитическо правителство и зависи от това кога и как ще свърши войната в Украйна”, подчерта Райчев. „Това правителство решава един много труден и сложен въпрос – как да сме лоялни към НАТО, но да се държим сякаш не е така, за да сме заедно с народа си. Българите не виждат тази война, така както светът я вижда”, обясни той.

По думите на Гарнизов индивидите имат значение. „Когато Тагарев беше съгласуван като министър на отбраната, аз престанах да се интересувам от другите теми. Той беше атакуван  от други политици, извън коалицията”.

Той даде съвет на управляващите: „Търсиш авторитети, а те останаха малко в България. Да се постараят да немерят такива фигури, които няма да ядосат собствения им народ”.  

Двамата дадоха кратка оценка на частичното ни приемане в Шенген:

Социологът Андрей Райчев го определи като безспорен успех, който се приема като поражение.

Според политическият анализатор Васил Гарнизов това е умерен напредък, но все пак напредък.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай