Събота,

Ананиев защити НАП за вдигнатите запори на Божков

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС -
198
Ананиев защити НАП за вдигнатите запори на Божков
A
A
A

„Хората, които работят в териториалната дирекция на Националната агенция по приходите (НАП) нито са некадърни, нито материалите, които са подготвили са били с пропуски и неверни неща“, заяви министърът на финансите Кирил Ананиев в парламента.

Така той коментира решението на Софийския административен съд, с което преди седмица бяха вдигнати три запора върху имущество на фирми на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, предаде БГНЕС.

Министър Ананиев взе участие в петъчния парламентарен контрол, където, по настояване на опозицията, предостави информация за постигнатата събираемост на дължимите такси от хазартния бизнес за периода 2015-2019 г.

Депутатът Румен Гечев обаче настоя министърът да обясни как се е стигнало дотам съдът да приеме, че запорите са били „наложени механично“, а директорът на НАП-София не е имал нужните доказателства за тях. "Или са некадърни, или нарочно са допуснали това", предположи народният представител.

„Въпрос на съдебно производство. Водят се дела. Така е решил съдът, така е разпоредил. Не мога да обвинявам колегите си за нещата, в които ги обвинявате вие. На базата на дейността на териториалните дирекции на НАП съществува и се издържа целият публичен сектор“, отговори министър Ананиев.

От трибуната на парламента той похвали подразделенията на приходната агенция и подчерта, че всяка година увеличават постъпленията, предназначени за финансиране на бюджетния сектор.

„И тази година, в условията на пандемия, те отново се справят блестящо. Некоректно е да обвинявате колегите от НАП“, обърна се още той към депутата Румен Гечев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички