Американският университет в Европа – ФОН осъди спекулациите за Кючюк

Университетът със специална позиция: Гордеем се с Илхан Кючюк

Американският университет в Европа – ФОН осъди спекулациите за Кючюк | StandartNews.com

Ръководството на Американския университет в Европа – ФОН категорично се разграничава от спекулативните материали и политически мотивирани статии, публикувани в част от медиите в Република България, отнасящи се до присъденото почетно звание (Doctor honoris causa) на докладчика на Европейския парламент за Република Северна Македония - Илхан Кючюк.

ВИЖ ОЩЕ: Илхан Кючюк с ключово решение за РС Македония

Това се казва в специална позиция на университета.

“Награждаването се състоя на събитието „Младежта и образованието като ключ към по-силен евроатлантически алианс“ на 9 септември 2022 г. и е част от по-широка академична инициатива, чиято цел е преодоляване на различията и сближаване на двата народа и държави чрез гражданско сътрудничество и чрез поредица от конференции в сферата на образованието, културата и младежта.”, заяви ръководството на АУЕ-ФОН.

Категорично информираме обществеността, че използването на академични събития, чието значение е академично и насочено към насърчаване на сътрудничеството на университета с международни институции и техните членове и интернационализацията на университета, не трябва да бъде предмет на ежедневни политически интереси или спекулации от всякакъв вид, се казва още в позицията на вуза.

„Основавайки се на богатата биография на г-н Кючюк, неговия професионален ангажимент и принос към международното сътрудничество през последните години, той повече от основателно носи титлата Doctor Honoris Causa на нашия университет, заедно с други изтъкнати личности, които са допринесли за международната мрежа на АУЕ-ФОН. Гордеем се, че Илхан Кючюк е Doctor Honoris Causa на нашия университет“, подчертава АУЕ-ФОН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай