Александър Методиев се закле като депутат

Александър Методиев се закле като депутат | StandartNews.com

София. Александър Методиев, известен като Бат' Сали, се закле като народен представител. Той влезе в парламента на мястото на Емил Иванов, който беше назначен за губернатор на София – област. Методиев е следващият в листата на БСП в областта.

Методиев беше няколко мандата общински съветник от „Евророма" в Самоков. На предишните парламентарни избори се яви като кандидат в листата на Коалиция за България. Името му е забъркано и в няколко скандала, свързани с „частното енерго" в ромската махала в Самоков, както и в предполагаема търговия с гласове.

"Аз съм Сали, и съм циганин. Виждате ме, циганин съм и се гордея от произхода си, но това, че съм черен циганин, не ме прави престъпник. Който от тук натам се опита без доказателства да намесва моето име, ще се виждаме с него в съда", каза по-късно Методиев.

„Дошъл съм в този парламент, за да променя отношението към нас, циганите. ДПС е единствената партия, която дава възможност на нас, циганите, да отразим всичко, което се случва в циганския етнос. Дава възможност да се изявим в политическото пространство като хора, които трябва да мислим не само за ромското общество, а обществеността в Република България", каза още той.

Междувременно срещу назначението на Емил Иванов има съпротива от обществото, след като самият той призна, че е бил част от силовата групировка ВИС2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай