Актуализираха Комисията за прозрачност в закона за лекарствата

Актуализираха Комисията за прозрачност в закона за лекарствата | StandartNews.com

София. Актуализираха състава на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина поради настъпили промени в трудовите и служебни правоотношения на част от нейните членове, както и поради изтичане на съответния четиригодишен мандат на друга част.

За председател на Комисията по прозрачност бе предложен зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Той е магистър по медицина от Медицинската академия в София, специализирал в сферата вътрешни и белодробни болести. Има над 30 години стаж и професионален опит в областта на здравеопазването, като е заемал отговорни постове в лечебни заведения, НЗОК, Министерството на здравеопазването.

От досегашния състав на Комисията са освободени представителите на МЗ маг. фарм. Лидия Нейчева, доц. Георги Момеков и Мирела Анастасова, Ирина Иванова (МТСП), Мери Пейчева (ИАЛ), Цветелина Дешкова (НЗОК), д-р Явор Голчев (БЗС), д-р Илия Чорбаджийски (БФС) и Деян Денев – представител на организации на фармацевтичната индустрия.

Новите представители на МЗ са д-р Десислава Велковска, и.д. директор на дирекция „Лекарствени продукти, медицински изделия и наркотични вещества", и Свобода Ханджиева – юрист с дългогодишен професионален опит в областта на държавната администрация. Предложението на Изпълнителната агенция по лекарствата е юристът Светлин Спиров, и. д. директор на дирекция „Медицински изделия", на Българския зъболекарски съюз – д-р Николай Шарков, заместник-председател на Управителния съвет на БЗС, на Българския фармацевтичен съюз – маг. фарм. Светослав Крумов, главен секретар на УС на БФС, на НЗОК – главният юрисконсулт на Касата Ваня Илиева, на МТСП – Мариана Виденова, държавен експерт в дирекция „Трудово право, обществено осигуряване и условия на труд".

За представител на организациите на фармацевтичната индустрия е предложен д-р Евгени Тасовски, магистър по медицина с придобити специалности по вътрешни болести и гастроентерология и с над 30-годишен опит в областта на здравната помощ и лекарствената дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай