Адвокат проговори! Божков иска сделка

Замеси най-луксозния джип на Гранична полиция

Адвокат проговори! Божков иска сделка | StandartNews.com

Васил Божков е бил откаран към следствения арест с най-луксозния джип, с който разполага "Гранична полиция". Това мнение изрази адвокат Петър Славов в ефира на Bulgaria ON AIR..

"Доста въпроси се трупат и към съдебната власт, и към прокуратурата, и към МВР. Доказвайки с тезата, че той е бил препятстван от тамошните власти и не му е позволявано да напусне страната - това може да се ползва като вид извинение, че не е имало бягство от правосъдие, а просто, че не е имал възможност да се завърне. За мен е интересно какво той ще разкаже, виждаме, че днес е бил разпитван", поясни адвокатът.

По думите му в близките дни повечето неща може и да станат ясни.

"И като стратегия на неговата защита, и като показания, които той дава. Но за мен няма нищо случайно, едва ли по принуда той се завърна. Едва ли е нещо, което не е обмислено преди това, не е координирано, подготвено, така че си мисля, че в близките дни ще ни покажат какъв е замисълът. Най-вероятно ще се търси и сделка за защитен свидетел, не изключвам той да го поиска", добави Петър Славов.

Попитан дали има общо между убийството на Алексей Петров и завръщането на Божков, той отговори: "Хората, които следят криминалните хроники, чета в публичното пространство, че хората намират определена връзка. Но всичко изглежда доста спекулативно, за да можем да го коментираме в детайли. Прекалено много знакови личности си отидоха от този свят последните месеци, очевидно, недоброволно. Толкова много случайности не може да са случайни."

Той смята, че всичко случило се може и да окаже влияние на местния вот.

"Допускам, че ще се опитат да елиминират окончателно машинното гласуване, тогава ще остане въпросът защо данъкоплатецът плати тези 40 и няколко милиона за високотехнологичните машини. Отделно има дело, което се води срещу държавата, за доста милиони. Сега се сетиха да променят софтуера, какво правиха една година?", попита Славов.

Адвокатът е категоричен, че по този начин отново ще има много манипулации и много недействителни бюлетини.

Славов коментира и трагедията с прегазеното от ТИР 6 г. дете и последвалата саморазправа, довела до убийството на шофьора в Бургаско.

"Във всички случаи това, което се случи, не само че не е нормално, но не е допустимо за една европейска правова държава, както не е допустимо да има саморазправа с водач на МПС по улиците и той да бъде убит, но виждаме, че и това се е случило. При трагичния инцидент той най-вероятно е спрял, не знаейки какво точно е станало, за да помогне. Той не е опитал да избяга", каза адвокатът.

Според него това са поредица от събития, които ескалират общественото напрежение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай