Адемов: Искането на майките е неизпълнимо за момента

Адемов: Искането на майките е неизпълнимо за момента | StandartNews.com

Разград. "Искането на майките за детски надбавки за всички деца без подоходен критерии не е възможно за момента". Това каза социалният министър д-р Хасан Адемов, който бе на посещение в Разград. Той обясни, че през следващите години искът на родителите на малки деца може да бъде разгледан.

Направени са предложения за възстановяване на данъчния кредит на най-бедните у нас, допълни още той. "Тези, които са с най-ниски доходи, на практика са най-ощетени в условия на криза и най-трудно се справят, и от тази гледна точка е много важно да подпомогнем в условия на криза точно тези хора. С около 150 млн. лв. в началото на 2015 г. се очаква да бъдат подпомогнати тези с най-ниски доходи", продължи Адемов.

Бюджет 2014 е най-социалният до сега, категоричен бе министърът. И изтъкна, че парите на социалното министерство са увеличени с 94 млн. лв. Средствата за социално осигуряване, подпомагане и грижи за следващата година са увеличени с близо 400 млн лв., допълни Адемов.

Бюджетът на държавното обществено осигуряване, в който са залегнали увеличения на пенсии и обезщетения, се очаква да бъде приет на извънредно заседание на парламента във вторник.

По-рано днес министърът на труда и социалната политика откри център за настаняване от семеен тип в Цар Калоян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай