АБВ-Кърджали: Да бъде иницииран дебат за създаване на Държавна агенция по гражданска защита

АБВ-Кърджали: Да бъде иницииран дебат за създаване на Държавна агенция по гражданска защита | StandartNews.com

Кърджали. АБВ Кърджали предлага да се инициира дебат дали мястото на ГЗ е в МВР. Предложението направи Кирчо Павлов, бивш шеф на ГЗ Кърджали. Според него Гражданска защита трябва да бъде надведомствена структура, а не ситуирана в едно министерство, още повече, че тази идея била анонсирана преди няколко години и от еврокомисар Кристалина Георгиева. Павлов уточни, че е добре да се обсъди и вариант за създаване на Държавна агенция по гражданска защита, която да е на пряко подчинение на премиера, което ще подобри взаимодействието и координацията при кризисни ситуации, а реакцията на службите ще бъде по – адекватна.

„Сред законодателните инициативи на партия АБВ е и определянето на особен статут на погранични региони като Кърджали, Смолян, Северозападна България и др. с цел тяхното интензивно икономическо развитие, спиране на обезлюдяването и търсене алтернатива за местното население", съобщи в Кърджали Петър Кадиев, народен представител от Смолянски регион, който вече ще отговаря и за област Кърджали. От партията на АБВ коментираха, че ще предложат в рамките на коалиционното споразумение да бъдат създадени контактни групи за решаване въпроси с кадрите в изнесените държавни структури.
Петър Кадиев подчерта, че АБВ е коректен, сигурен и предвидим партньор и се аргументира с категоричната подкрепа за запазване на плоския данък, която групата на АБВ в парламента е дала при гласуването за отмяната му. Като успех за социалния министър от АБВ Ивайло Калфин е решението за коледните добавки за възрастните хора с най-ниски пенсии."Въпрос на солидарност към една сериозна прослойка на обществото е и последвалата позиция на финансовия министър Владислав Горанов за повишаване на минималната работна заплата през 2015 г. с 20 лв. от 1 януари и още толкова от 1 юли", коментира още депутатът Петър Кадиев. Той съобщи, че поема ангажимент всеки месец да приема граждани в Кърджали или в останалите общински центрове.

От АБВ Кърджали анонсираха, че започват създаването на местната организация, а след това и в останалите общински центрове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай