АБВ внася в парламента стратегия за земеделието

АБВ внася в парламента стратегия за земеделието | StandartNews.com

Стара Загора. Земеделският министър Десислава Танева е предложила на парламентарната група на АБВ да вннесе в парламента своята стратегия за развитие на българското земеделие. Това съобщи депутатът проф. Иван Станков в понеделник в Стара Загора.

Той бе избран в Добрич, но ще отговаря и за своята Старозагорска област. Тази стратегия за бъдещето на българското земеделие е била разработена от екип под ръководството на проф. Станков, когато бе служебен министър в кабинета на Марин Райков, но е била оставена „към дело" от следващото редовно правителство на Пламен Орешарски.

Да има таван на субсидиите за зърнопроизводителите, а самото зърнопроизводство да се свърже с по-слабо развити отрасли като зеленчукопроизводството и овощарство, е една от идеите в тази дългосрочна визия за развитие на земеделието, припомни професорът. Според него най-важното е да намалим изнаса на селскостопански суровини и да затворим цикъла с малки и средни предприятия и цехове, за да може всеки земеделски продукт да носи принадена стойност.

Парламентарната група на АБВ се смята за една от най-интелигентните и е в топ5 по рейтинг ва 43-то Народно събрание според социологическо проучване, съобщи още проф. Станков. Изследването не БЕГНС огласено на семинара на партията в Трън през уикенда, На първите две места по рейтинг в новия билъгарски парламент били очаквана ГЕРБ и БСП, а трети изенадващо – Патриотичния фронт, а след тях - АБВ. В топ5 на най-реитигновите политици пък имало пък двама от АБВ. Първи бил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, следван от Георги Първанов, Меглена Кунева, а четвърти бил Ивайло Калфин.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай