АБВ ще преговаря с БСП за общ кандидат-президент

АБВ ще преговаря с БСП за общ кандидат-президент | StandartNews.com

АБВ ще се отзове на поканата на БСП за среща за президентските избори, но е против поставянето на предварителни условия. Това обяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков, цитиран от bTV.

"Ние ще участваме в такива разговори, получили сме покана, ще се отзовем, но е малко неприлично да се поставят предварителни условия за това какви теми, в това число и какви имена могат да бъдат коментирани", заяви днес Петков. Коментарът е по повод изказването на председателя на БСП Корнелия Нинова, че Георги Първанов и Ивайло Калфин не могат да бъдат общи кандидати на левицата.

"Лошото е, че БСП изпусна 6-7 месеца да говорим за политики и да оценим президентската институция", обяви още зам.-председателят на АБВ. По думите му изборът на Росен Плевнелиев за президент на България е големият политически провал на ГЕРБ.

Според Петков БСП прекалено много е проточила процеса, а резултатът от вътрешното допитване в партията не е изненадал никой.

Пред подписване сме на политическо споразумение с Движение "Гергьовден" и това ще стане факт вероятно следващата седмица, съобщи още Румен Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай