АБВ откри офис в Бургас с концерт на Николина Чакърдъкова

АБВ откри офис в Бургас с концерт на Николина Чакърдъкова | StandartNews.com

Бургас. С концерт на Николина Чакърдъкова бе открит първият офис на АБВ в Бургас. Бившият президент Георги Първанов не дойде на откриването, но организаторите обявиха, че той ще присъства късно вечерта на концерта.

Водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин заяви, че намалява значително подкрепата на българите за членството ни в Евросъюза.

"Очевидно е, че има разочарование и българинът като че ли получава не това, което очаква, от европейските институции", заяви Калфин. 

Той допълни, че АБВ ще се бори за 2-3 депутатски места в Европарламента. Според него липсата на ясна политическа отговорност и неясни приоритети създават изключително нестабилна обстановка в страната. "За нас е важно да се разбере, че ЕС създава възможности. България има бюджет, който е 5 пъти по-голям от вноската за съюза. Национално решение как да се използват европейските средства. Европейският съюз е всичко друго, но не институция, която увеличава пенсии, заплати, социални помощи, нито създава работни места, каза още Калфин. По повод темата за евентуално отнемане на лицензи от ЕРП-тата, той коментира, че няма притеснения, че Европа ще ни наложи санкции.

Опасностт, според него, идва от факта, че ЕРП-тата могат да осъдят България във всеки европейски съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай