АБВ обмисля подкрепата за новия заем

АБВ обмисля подкрепата за новия заем | StandartNews.com

Лидерът на АБВ Георги Първанов заяви в ефира на Нова телевизия, че "във връзка с решението на правителството за нов заем от 8 милиарда евро, ние поставяме много въпросителни. Ако не получим ясни отговори, със сигурност ще остане това съмнение и ние ще преценим как ще гласуваме".

Първанов каза, че след като бъдат покрити другите дългове, не е ясно какво ще се случи с остатъка от парите.

Президентът (2002/12) потвърди позицията на АБВ за пълна ненамеса на България по отношение на конфликта в Украйна: "Въвличането на страната ни би могло да има много сериозни последици и да доведе до разпад на обществото. Ние показахме, че е солидарен член на НАТО, когато имаше операции в Ирак, Либия и други страни. Но когато става дума за Русия, София трябва да запази правото си на специфична позиция."

По повод скандала около операция "Червеи", Първанов заяви, че някой трябва да бъде вкаран в затвора. "Не може целият преход на България да минава под знака на тези прословути СРС-та", заяви той, като допълни, че не вярва нито на Атанасов, нито на Цветлин Йовчев и в това се състои големият проблем", каза Първанов.

"Разликата между нас и хората от „Позитано" е, че за тях е по-лесно да изграждат измислени барикади", завърши лидерът на АБВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай