АБВ иска миналото да се чете обективно

АБВ иска миналото да се чете обективно | StandartNews.com

"Миналото трябва да бъде четено обективно - с неговите плюсове и минуси". Около това се обединиха кандидат-депутатите на АБВ от 25-и МИР в София, където водач е Ивайло Калфин. По случай вчерашната годишнина те посетиха Музея на социалистическото изкуство, където разпънаха "чадър върху заличаването на спомена за историческото ни минало". И обявиха, че историята не трябва да ни разделя.

"Крайно време е и политиците да започнат да работят единно за развитието на България, а не да разделят обществото и да го настройват срещу институциите в страната", заяви от своя страна водачът на листата в Плевен Румен Петков. Пред bTV той обясни, че в момента държавата ни няма потенциал да развива приоритетно и едновременно 25 или повече сектори, а трябва да се постигне съгласие за 5-6 области, сред които икономика, здравеопазване и образование.

Като акцент в бъдещо управление водачът на листата в Перник Росица Янакиева посочи борбата с тежката бюрокрация чрез създаването на електронно правителство. Пред TV7 тя поясни, че ще доведе и до спад на корупцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай