Неков ще посети Гугъл и Интел в САЩ

 Неков ще посети Гугъл и Интел в САЩ | StandartNews.com

Евродепутатът от БСП Момчил Неков е на четиридневно работно посещение в САЩ, на което ще посети световно известни компании в сферата на IT технологиите. По време на визитата му с други депутати от ЕП, той ще се срещне и с политици във Вашингтон и Сан Франциско.

В програмата му е предвидена среща със сенатори, сред които и Рон Джонсон, който е и председател на Подкомисията за Европа и Регионално сътрудничество в сферата на сигурността в Сената.

Предстои Момчил Неков да проведе разговори с Андрея Глорисо, Съветник за цифровия дневен ред за тенденциите в САЩ по защита на информации, цифровата адженда и информационни технологии, както и с Джеймс Гавиган, Съветник по наука и технологии, с който ще говори за приоритетите в проучването и инвестициите в САЩ и сравнение с ЕС в областта на нанотехнологии, здраве, киберсигурност и др, както и перспективи за сътрудничество в изследването.

В Сан Франциско Момчил Неков ще посети Гугъл и ще се срещне с директорите на Търговския съвет САЩ-Полша и на Хъба за иновации САЩ-Полша. По-късно ще се срещне и с европейската бизнес общност в Сан Франциско. В Станфордския университет ще разговаря с редица учени и преподаватели. Предвидена е среща и в Интел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай