Кандидат за общински съветник против електронното гласуване

 Кандидат за общински съветник против електронното гласуване | StandartNews.com

Практически всеки гражданин на България е изричал репликата, "това нека не си го казваме по телефона". Хората много ясно съзнават, че в ерата на електронната сигурност нищо не може да им гарантира 100-процентова конфиденциалност. И на фона цялата тази психоза и масово недоверие в изборния процес, управляващите и техните сателити искат да прокарат с референдум електронното гласуване, което противоречи на основни конституцонни права на гражданите.

Това заяви в предизборен дебат по програма "Хоризонт" на БНР кандидатът на "Напред България" за общински съветник на София и за районен кмет на Красно село Марио Василев.

Той обърна внимание на опонентите си в студиото, че всяка една от действащите практики в световен мащаб е била опорочена, без значение дали е в Естония или Индия.

България, с целия си институционален ресурс, не може да гарантира по никакъв начин на своите граждани, че имената и личните им данни, няма де се превърнат в поредната разменна монета на един провален демократичен процес, подчерта Марио Василев.

Кандидатът за общинар на "Напред България" припомни, че само за последните няколко години електронните страници на българските институции са се превълнали в основен клиент за злонамерени комптърни атаки и доказване на хакерски възможности.

През 2012 г. 15-годишен ученик от Ямбол хакна сайта на ГДБОП, сега под шапката на ДАНС, която е службата, натоварена със задачата да контролира подобни злоупотреби. Уверен съм, че няма какво друго да се добави, настоя още Марио Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай