Бойко залага на генерали и лекари (ОБЗОР)

 Бойко залага на генерали и лекари (ОБЗОР) | StandartNews.com

Вежди Рашидов след Менда Стоянова в Пловдив, Десислава Атанасова води в Монтана

Висши военни и доктори са в челните места на листите на ГЕРБ за предстоящия вот. Най-много водачи са лекари - цели петима. Както "Стандарт" писа първи, сред тях е и генерал-майор проф. Стоян Тонев, който бе началник на Военномедицинската академия, а в момента е зам.-кмет на София с ресор здравеопазване и социални дейности.
В Перник листата на ГЕРБ ще води Вяра Церовска, която е бивш изпълнителен директор на МБАЛ "Рахила Ангелова" в миньорския град. Даниела Дариткова пък очаквано води в Смолян. Водач на листа е и ветеринарен лекар - Валентин Василев, който е първи в Разград, откъдето партията ще се бори да вкара поне двама депутати. Гинекологът д-р Дарин Димитров пък е начело на листата в Търговище, където се ползва с уважението на съгражданите си. ГЕРБ ще вкарат в парламента и още един лекар - д-р Красимир Петров от Бургас. Бившият здравен министър Десислава Атанасова пък ще води листата в Монтана на мястото на Искра Фидосова.

Още един висш военен ще е в листите на ГЕРБ. Вицеадмирал Пламен Манушев, чието звание се равнява на генерал-лейтенант, ще бъде на избираемо място в листата във Варна. В челната тройка на варненската листа Бойко Борисов ще постави и един от най-добрите експерти по комуникации у нас Красен Кралев. Бизнесменът не е член на ГЕРБ, но е с номинации от гражданската квота. От морската столица в парламента се очаква да влезе и майката на прегазената преди три години Лора Нели Петрова. Очаквано там листата ще води Лиляна Павлова. Тя ще оглави тази и в Стара Загора, откъдето влезе в парламента и през 2013 година. "Стара Загора я обича", заяви председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По две листи ще водят и лидерът на партията Бойко Борисов, който традиционно е първи в листата в 25-и МИР в София и в Пловдив. В Града по тепетата в листата ще са и Менда Стоянова и Вежди Рашидов. Изненадата в листите е Методи Андреев - бивш шеф на Комисията по досиетата и син депутат. Той ще води в Пловдив-област. В София-област и Видин водач ще е бившият министър Ивайло Московски. Цветанов също ще води две листи - в Благоевград и Велико Търново.

В Шумен първи в листата е Любомир Христов, който вече бе депутат от ГЕРБ. Възможно е обаче този мандат да е кратък за него, тъй като от партията възнамеряват да го издигнат за кандидат-кмет догодина. Десислава Танева, която ще води в Сливен, също "има потенциал за изпълнителна и местна власт", заяви вчера Цветанов.
Рокада има във Враца, където водач ще е Петя Аврамова, а не Тотю Младенов. В Габрово мястото на Томислав Дончев, който е депутат в Европейския парламент, заема Цветомир Михов. В 23-и МИР в София номер едно в листата ще е Александър Ненков.

Общо 20 от всички 31 водачи остават непроменени от изборите миналата година, като новите лица са главно в Северозапада.

"Заложили сме на кадри, които могат да оправдаят доверието на избирателите. Целта ни е силно десноцентристко управление и брой на нашите депутати около и над 121, за да върнат страната в правилната европейска перспектива", обясни Цветанов. "При изготвянето на листите са се стремили да има равнопоставеност между мъжете и жените, а съотношението на водачите е 40 на 60. В подредбата на всички участници в листата винаги сме се старали да постигнем баланс 50 на 50", коментира още той.

По думите му ГЕРБ е достатъчно силна, за да подобри резултата си до 2009 година.
Официалната предизборна кампания ще започне на 5 септември, а ГЕРБ ще открие своята на 7-и в зала "Арена Армеец", научи "Стандарт". От централата на партията довериха, че естрадният певец Веселин Маринов ще пее само и единствено за тях по време на кампанията. Както и на евровота, ГЕРБ ще проведе заключителното събитие в Пловдив, където отново ще пеят Тримата тенори.

Цветанов отряза реформаторите

"Само избирателите могат да поставят условия, а това, че някой ще спечели 150-200 хил. гласа, не му дава основания да го прави". Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори задочно на ултиматума на Реформаторския блок за коалиция между двете десни формации, но при условието, че в бъдещия кабинет министър-председателят, министърът на финансите и на вътрешните работи са нови хора, които не са сядали на министерските кресла досега.
"Ако получим 1,6 млн. гласа, трябва да оправдаем очакванията на избирателите си. Управлението се реди от лидера на партията, която получава мандата и ние няма да участваме в разговори, в които се поставят безпринципни условия. Трябва да следваме логиката на демократичните правила и принципи, а те минават през избори. Българските избиратели ще ни поставят резултата", допълни още Цветанов.

Той съобщи, че ще дари 1000 лева в помощ на деца с аутизъм. И поясни, че "алтуизъм" е било просто неволна грешка. Средства ще дари и Ирена Соколова.

Борисов: Нашите кметове направиха 20 зали

"Когато станах кмет в София, нямаше нито една спортна зала, а това може би е 20-ата зала, която сме направили по време на нашето управление, и това е най-добрата грижа за младите хора". Това заяви вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на нова спортна зала в Сливница. "Градовете, в които управлява ГЕРБ, са най-добрите в страната", категоричен бе той по-рано вчера по време на церемония за въвеждане в експлоатация на 20 нови автобуса за градския транспорт на столицата. По думите му преди две години от страна на опозицията е имало мощен натиск проектът за нови автобуси да не се случи, но ГЕРБ са се противопоставили и в резултат на това столицата има нови екоавтобуси, които са безплатни за българите, тъй като са финансирани от ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай