29-годишен депутат ще защитава бизнеса

29-годишен депутат ще защитава бизнеса | StandartNews.com

Влязох в парламента, без да обещавам нищо, казва Мартин Иванов от ББЦ

По-добра бизнес среда, повече работни места и по-високи доходи. Това са приоритетите, които ще следва в своята работа един от най-младите депутати в 43-ото народно събрание - пловдивчанинът Мартин Иванов. 29-годишният политик е сред първите, които подкрепят Николай Бареков и проекта му "България без цензура" и след учредяването на партията без колебание влиза в нея. Близки сме с Николай отдавна и когато той ми сподели какво смята да прави, веднага се запалих по каузата, обяснява Мартин Иванов. В Пловдив той е известен с прякора си Данона, който идва, след като баща му поема транспорта и логистиката на едноименната компания за млечни продукти.

"На народа му омръзна да бъде лъган и да гледа едни и същи политици, които само обещават, а в крайна сметка нищо не правят. Така реших да се присъединя към проекта ББЦ и да видя дали хората ще ни гласуват доверие. И те ни го дадоха. Сега се надявам да сме част и от управлението на държавата", казва новият депутат, който бе избран с гласовете на 17 МИР Пловдив-област. Мартин Иванов е роден под тепетата, където завършва основно и средно образование в едни от най-добрите пловдивски училища - СОУ "Патриарх Евтимий" и Техникума по механотехника. В момента завършва икономика и бизнес администрация в Европейски колеж по икономика и администрация също в Пловдив. Още преди да започне висшето си образование, създава първата си фирма - през 2009 година. Тя се занимава с покупко-продажба на земеделски имоти и консултации по европроекти. Преди три години прави фирма за търговия с горива и петролни продукти и до момента е собственик на двете компании. След като се закълне като народен представител, неговите фирми ще поеме баща му, който също от много години е в частния бизнес. В новото си начинание Мартин Иванов ще разчита на личните качества, които си е изградил през годините - комбинативност, умение да работи добре в екип и лоялност. За себе си казва още, че е амбициозен човек, който има високи цели и иска да ги постигне, вървейки по правилния път. За момента това, което е имал за задача, смята, че е свършено и посочва високия резултат за ББЦ в Пловдивска област, където води кампания на делата, а не на празните обещания. Не съм обещавал нищо на хората при срещите си с тях. Оставих ги сами да решат дали да ми се доверят, без да давам обещания, и те показаха, че предпочитат младите и новите политици, казва като равносметка след вота областният лидер на "България без цензура". Споделя още, че заедно с Николай Бареков обиколил четири пъти България. Бил както в големите градове, така и на места, където хората казвали, че политик при тях не е стъпвал.

За подкрепа в отстояването на позициите си Мартин Иванов ще разчита на семейството си - майка си, баща си и брат си. Както и на приятелите си, които по думите му не са много, но истински. Те са хората, за които знам, че няма да ми забият нож в гърба, споделя Мартин и допълва, че това е причината да търси тяхната компания, когато си почива или иска да сподели нещо с близък човек. През последните девет месеца време за почивка не му е останало. Но когато го има, както всеки човек обича да спортува, да чете книги, да гледа хубави филми или пък да слуша музика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай