28 с номинации за лидер на БСП

28 с номинации за лидер на БСП | StandartNews.com

Имаме 28 номинации за председател на БСП, като 11 са новите имена. До момента са проведени 177 конференции, остават още 123. Това заяви организационният секретар на БСП Станислав Владимиров на пресконференция в централата на партията. Той съобщи новите имена, номинирани за председател на НС на БСП: Ангел Найденов, Антон Кутев, Атанас Петков, Ваня Добрева, Георги Пирински, Иван Иванов, Кристиан Вигенин, Радослав Каратанчев, Стефан Василев, Таско Ерменков и Явор Куюмджиев. 

С най-много номинации от съпартийците си към момента са Корнелия Нинова, както и сегашният председател на партията Михаил Миков. 

„Прави впечатление, че от избраните председатели на общински партийни съвети почти половината са новоизбрани, което говори за значително обновление на партийните ни структури", каза още организационният секретар на БСП.

Владимиров коментира и новата мярка в Устава - организационните съвети. „В началото тази мярка беше нееднозначно приета в партията, но дотук преминалите организационни съвети показват, че тя е повече от добра и в редица наши структури, където не беше приемана еднозначно – накрая и най-големите скептици се убедиха, че тя е била изключително важна и навременна", заяви Владимиров. Той даде пример с Хасково, където е имало тежки проблеми в структурите, но накрая всички са се обединили около мнението, че само тази мярка е успяла да бъде полезна за провеждането на нормална отчетно-изборна кампания. 

„Кризисните процеси в здравеопазването продължават. Очевидно е, че правителството няма капацитет да реши проблемите на българските граждани по отношение на здравеопазването. Кашата, която беше забъркана от така наречените реформи, създава сериозни проблеми и за лекарското съсловие", заяви на пресконференция в централата на БСП председателят на партията Михаил Миков.

"Практически здравната каса се ръководи административно от МЗ. Знаете, че практически в момента няма договор, а едностранно определяне на лимити, т.е. скрито се върви към решения, които потвърждават нашата теза за необходимото държавно участие в организацията на здравната система", каза още той.

„Разбираме, че правителството се готви да направи промени в сроковете за концесиониране. Говори се за 100-годишни срокове на концесиониране. Ние винаги сме били сигурни в компадорския характер на днешното управление, но такъв тип решения показват за пореден път, че правителството разглежда България като бананова – република от друг континент, само че у нас не растат банани", каза Миков. По думите му такива срокове са абсурдни. „Те лишават държавата от най-ценното – ресурсите, които са естествени монополи. Става въпрос за пристанища, летища и за друг тип естествени монополи. Такова решение е неприемливо за нас", категоричен бе Миков.

Като неприемливо Миков определи и премахването на пълното ограничение за участие на офшорни фирми в достъпа до обществени ресурси чрез концесии, обществени поръчки и намаляване и въвеждане на възможност за по-малък процент офшорно участие. По думите му всичко това става на фона на грандиозния случай на изтичане на информация за мястото и ролята на офшорните компании. „По повод на него, още веднъж искаме да обърнем внимание, че българското правителство прие споразумението със САЩ, в което само ние ще предоставяме информация от нашите банки за влоговете на американски граждани. Ние продължаваме да настояваме за реципрочност в тези отношения и българската държава да получава информация за влоговете на български граждани в американски банки, особено в някои интересни щати Делауеър и други", завърши Михаил Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай