18 кандидати на ДПС в Пазарджик

18 кандидати на ДПС в Пазарджик  | StandartNews.com

Пазарджик. 18 са кандидатите за народни представители в регистрираната кандидатска листа на Движението за права и свободи за 13 МИР – Пазарджик.

Листата се води от 33-годишния Делян Пеевски, народен представител в 41-то Народно събрание и бивш заместник-министър на бедствията и авариите. Второто място е за народния представител от ДПС Искра Михайлова – Копарова, избрана от 13 МИР – Пазарджик, председател на парламентарната комисия по околната среда и водите в 41-то Народно събрание, бивш заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. На трето място в листата на Движението за права свободи за област Пазарджик е Сергей Кичиков, главен счетоводител във фирма „Амос“ – Драгиново, на четвърто – икономистът от Пещера Самир Коджаали.

На пето и шесто място се нареждат здравните медиатори на община Септември Сабире Рамадан и 24-годишният Искро Бейков от Пазарджик. 23-годишната Адриана Парова от Дорково е седма, а Ифрет Триградлиева от Нова махала, системен администратор на Община Батак, е осма. Деветото място е за бившия заместник-кмет и председател на Общинския съвет на Велинград Мустафа Джамбаз.

Общо четири са дамите от първо до девето място, девет са младежите под 30 години, като най-младият кандидат за народен представител е на 22 години. В листата на движението са включени представители на всички общини от област Пазарджик, представители на различни етноси и религии.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай