17 с номинации за лидер на БСП

17 с номинации за лидер на БСП | StandartNews.com

По-малко от два месеца при конгреса на БСП, на който ще се проведе избор за нов партиен лидер, вече има 17 номинирани за поста. Издигнатите за лидерската битка са Атанас Мерджанов, Атанаска Тенева, Валери Жаблянов, Георги Гергов, Дора Янкова, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Милко Багдасаров, Михаил Миков, Румен Гечев, Румен Овчаров и Янаки Стоилов.

Това стана ясно от думите на заместник-председателя на БСП Бойко Великов. За момента са издигнати и 10 кандидатури за председател на Общопартийната контролна комисия, а 126 са кандидатите за членове на Националния съвет, съобщава Фокус.

Според Великов в партията се провежда сериозна дискусия за политиките на партията и нейния курс през последните 4 години. "До края на кампанията трябва да се проведат общо 300 конференции и общи събрания в БСП", обяви Великов.

"Определено се заявява като позиция, че БСП стои стабилно като опозиция и се утвърждава като алтернатива. Обсъжда се сериозно и политическата декларация "125 години БСП", обяви заместник-председателят на социалистическата партия.

Той уточни, че в партията не отричат и критичните позиции, изказвани за необходимостта от ясна лява алтернатива, както и конкретни предложения, които се правят за партийните политики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай