124 бетонираха кабинета /ОБНОВЕНА/

Очаквано вотът на недоверие не мина

124 бетонираха кабинета /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Очаквано, четвъртият вот на недоверие срещу кабинета „Борисов” 3 не мина. За правителството гласуваха 124 депутати, против бяха 102, 9 се въздържаха.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов нареди проверка на два ВЕЦ-а

Вотът бе подкрепен от БСП и ДПС. ГЕРБ и Обединените патриоти го отхвърлиха, заедно с тях бяха и осемте независими депутати, шестима от които са от „Атака”. „Воля” се въздържа.

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ спокойни за вота

В парламента почти нямаше отсъстващи депутати. При гласуването на 235-ата народни представители системата блокира. Не е виждала такова много хора, стреснахме я, пошегува се председателят на НС Цвета Караянчева.

ВИЖ ОЩЕ: Депутатите гласуват вота срещу кабинета

Опозицията претърпя пълно фиаско с вота, коментира след гласуването председателката на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

И допълни: „Темата е актуална, но сценарият и представянето ви бе лошо. Не успяхте да убедите хората, че предлагате алтернатива. Без притеснение използвате лъжи и манипулации. Като тази лъжа, че от горенето на боклук можеш да се разболее от хепатит А. Жалко е, че стогодишна партия може да изпадне в такава безизходност”. Кой от БСП ще понесе отговорност за неуспешния вот, попита Дариткова и каза, че в ГЕРБ отговорността е ясно дефинирана.

"Убедено гласувах срещу вота на недоверие на правителството, защото в България няма национална криза. Правителството реагира адекватно и намери решение на кризата с водата в Перник далеч преди левицата да представи измислените си аргументи.", каза и депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Длъжни сме да браним авторитета на Народното събрание. Миналата седмица, когато се обсъждаха тези важни проблеми, министър-председателят предпочете да се срещне с “Левски”. Сега пак не е тук. Поканихте ли го и ако да, защо не е тук? Сега Левски ги няма, обърна се соцдепутатът Филип Попов към председателя на парламента Цвета Караянчева преди гласуването.

Вотът е към Министерския съвет, който е уведомен. Премиерът не е длъжен да е тук, обясни му Караянчева.

Думите на Попов обаче провокираха Павел Шопов от „Атака”. Тук има още един човек, който е в залата и трябва да е тук до вас. Трети месец Народното събрание има нов зам.-шеф (б.р.-Валери Симеонов). Не е въпросът само да му се даде кабинет, кола. Той трябва да седи до вас, да води заседанията, обяви Шопов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай