ГЕРБ спокойни за вота

Предстои гласуването в пленарна зала

ГЕРБ спокойни за вота | StandartNews.com

Спокойни сме за вота. По време на дебатите в Перник стана ясно, че искането на БСП няма основание. Това заяви депутатът от управляващото мнозинство Спас Гърневски минути преди НС да гласува внесения от БСП четвърти вот на недоверие към кабинета „Борисов”-3. Левицата стартира процедурата заради водната криза  в Перник, вноса на боклуци от Италия и мръсния въздух.

Не е вярно, не може да се оправдавате с тежкото наследство, контрира Александър Симов от БСП.

От ДПС изложихме своите сериозни аргументи в подкрепа на вота. Има много сериозни проблеми във водния сектор и управлението на водите, категоричен бе Джевдет Чакъров /ДПС/.

След дебатите миналата седмица стана ясно, че освен БСП подкрепа за вота ще даде и ДПС. Двете партии имат 104 гласа, за да бъде свалено правителството са необходими 121. Гласуването ще бъде решено от народните представители на „Воля”, които не се включиха в дискусиите в петък, както и от шестимата депутати на „Атака”, които в момента са независими. Павел Шопов даде знак, че няма да подкрепят БСП, която се опитвала да пробие един по един законодателите на „Атака”, за да ги привлече на своя страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай