Знаково лице на прехода спешно в болница

Какво разказа Лиана Панделиева

Знаково лице на прехода спешно в болница | StandartNews.com

Голям ужас изживя известната журналистка Лияна Панделиева е била приета по спешност в болница. За тази неприятна случка съобщи самата тя чрез пост в личния й фесйбук профил.

Тя поясни, че е прекарала утрото на Бъдни вечер в спешното отделение на Окръжна болница в София с такава кашлица, че се е гърчела върху леглото.

Докато е лежала е станала свидетел на абсурден случай с ранен мъж, както и на „звуци малко като от филм на ужасите“, но не само това.

„Здрави, силни и спокойни да са всички лекари от спешните кабинети! Те са невероятно грижовни, търпеливи и душевно устойчиви хора, които с посвещение се грижат за пациентите. 

Утрото на Бъдни вечер започнах в спешното отделение на Окръжна болница с такава кашлица, че се гърчех върху леглото. Млад лекар ме преслуша, изпрати ме за рентгенова снимка, взеха ми кръв, сложиха ми абокат, включиха препарат, който да намали спазъма и да започна да дишам нормално. 

През това време пристигаха нови и нови хора. Най-абсурден бе случаят на възрастен мъж с разбито лице и наранена ръка, но ходеше сам - скочил от влака, докато той спирал. Видял познатия, който го чакал и да не ходи по перона, направо "слязъл" при него. 

На леглото срещу мен докараха много възрастна жена с болки в корема. За минути около нея се събра сума народ, изтеглиха завесата и зад нея започнаха да се чуват звуци малко като от филм на ужасите, но гласовете бяха толкова успокояващи и сигурни. 

Някой караше жената да преглъща отново и отново, друг глас я успокояваше, че се справя страхотно. Включиха я на монитор, система, обещаха, че бързо ще й олекне и отвориха завесата. След няколко минути край нея мина млада русокоса сестра с опашка до кръста. Застана до жената, хвана ръката й: "Как си, бабче, олекна ли вече?" "Аааа? Какво, че не чувам!" 

Моят лекар се спира до мен: "Успявате ли да поемете дъх? Потърпете да излязат кръвните - нямате пневмония, не се тревожете."

Накрая той ми изписва хапчета срещу кашлица. Леко скептична съм, щото на моята разтърсваща кашлица едни хапченца... 

Влизам в аптеката, подавам рецептата и аптекарката се ухилва до ушите: "Някой кадърен човек Ви е изписал тези хапчета! След час вече няма да кашляте!" 

И, о, чудо - ами спрях да кашлям, сякаш някой отряза кашлицата с ножица. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
иван
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи
Кром
преди 4 месеца

Пичке, какви са хапчетата ма?

Откажи
преди 4 месеца

Дрога! Какво друго може да и помогне на наркоманка!?!

Откажи