Знаков министър удари лошо пенсионерите! Признанието

Какво отчете Лидия Шулева за неравенството

Знаков министър удари лошо пенсионерите! Признанието | StandartNews.com

Бившият вицепремиер, социален министър и министър на икономиката Лидия Шулева напрпави неприятен извод , като коментира отпуснатата добавка от 70 лева на възрастните хора, които са под прага на бедност и получават пенсии до 504 лева на месец.

"Във всички случаи фактът, че имаме хора, които са на границата на бедността, на линията на бедност, и то разбрахме, че това са 1 милион души, е нещо изключително тревожно и е голямо предизвикателство пред новите управляващи.

Тази добавка няма общо с осигурителен доход, стаж и тя не се взема от бюджета на НОИ. Тоест, това е добавка, която трябва да бъде взета от държавния бюджет.

И като имаме предвид, че ние продължаваме да работим при липса на държавен бюджет, да се намерят средства за подкрепа на най-уязвимата социална група, която се оказа, че не е никак малка, е едно сериозно предизвикателство пред служебното правителство. И е добре, че те все пак намериха и тези 76 милиона, които да насочат към тази най-уязвима група", каза тя в "Новините на БТВ".

Един от основните въпроси, който трябва да стои в дневния ред на обществото, е как да се работи за намаляване на неравенството. Много изоставаме в темповете за преодоляване на неравенствата. За това в програмите на новите управляващи трябва да бъдат набелязани мерки в тази насока. Стряскаща е цифрата 1 милион души, които са на линията на бедност", добави Шулева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай