Зимата идва с поледици и сняг

Събота срещу неделя България ще побелее

Зимата идва с поледици и сняг | StandartNews.com

София. Снежната зимна обстановка, която чакат много българи, идва скоро. България е под влияние на циклонален вихър, заради който се предвиждат валежи от дъжд на 24 срещу 25 януари. Синоптици предупреждават, че на места се очакват 10-20 л/кв.м, а в Северна България валежите ще бъдат и от сняг. В тази връзка има опасност от поледици.

В момента в столицата има променлива облачност. Тази сутрин минималната температура в София е била минус 1 градус. В момента е 8 градуса, а влажността на въздуха е 59 %, сочат данните на vreme.to.

Времето в страната

В Североизточна България, в близост до водните басейни и в областите Разград и Шумен има мъгла. Мъгла с видимост до 50 метра има по високите участъци в област Разград, в останалата част от региона видимостта е нормална. Пътищата от републиканската мрежа са сухи, влажни до мокри в участъците с мъгла. Настилките са без заледяване. Движението се извършва при зимни условия, съобщава "Фокус".

Видимостта в Шуменско е намалена заради мъгла. Настилките са мокри.Температурата е от 0 до 5 градуса. Времето е облачно, тихо, без валеж.

На 25 срещу 26 януари се очаква времето да се влоши значително и да завали сняг в почти цяла България. Вятърът от североизток ще се усилва и с него ще прониква по-хладен въздух. Заради него ще завали снегът.

В централната част Дунавската равнина и Лудогорието има възможност от образуване на поледици. Обявен е жълт код затова в 5 области на страната днес – Плевенска, Русенска, Великотърновска, Търговищка и Разградска.

На много места в неделя ще има валежи от сняг, но постепенно ще спрат. В Източна България ще има условия за виелици заради умерен североизточен вятър. Снежна покривка от около 20 см ще има на места в Централна и Южна България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай