Зимата се връща. Нова изненада от времето

Красива синоптичка с интересна прогноза

Зимата се връща. Нова изненада от времето | StandartNews.com

Красива синоптичка върна зимата. Топлото време, на което се радваме в момента, ще продължи до четвъртък. Предстоят ни динамични дни като в края на седмицата се чака застудяване.

Първият ден започва с по-хладно време и жълт код за опасен вятър в 19 области. Вятърът ще бъде до бурен, с пориви между 70-90 км/ч., каза синоптикът Александрина Янкова в студиото на "България сутрин".

По нейни думи топлото време през уикенда се е дължало на затопляне на атмосферата. "Видяхме летни температури, които са нетипични за февруари. Тези пролетни температури ще продължат през новата седмица, а още утре до четвъртък ще се радваме на слънчеви часове и високи температури, достигащи на места 20 градуса", допълни синоптикът.

"Днес температурите ще бъдат малко по-ниски с от 2 до 4 градуса от предните дни. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, във Велико Търново - до 16 градуса", каза Янкова пред Bulgaria ON AIR.

Още днес ще има слаби превалявания от дъжд в североизточните райони, а от четвъртък времето ще започне да се разваля. "В петък и събота ще има по-интензивни превалявания от дъжд в западните райони. По високите части се очакват слаби превалявания от мокър сняг, те ще бъдат незначителни", подчерта Янкова.

Има прогноза в дългосрочен план, в която се твърди, че до края на седмицата над нашата страна ще нахлуе арктична маса, която ще донесе интензивни превалявания от сняг и така ще изпратим февруари месец. Янкова уточни, че не трябва да прибързваме с нея.

На Балканския полуостров температурите също ще бъдат повишени, като по-интензивни процеси ще има в западната част на Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай