Житната диета винаги актуална

Житната диета  винаги актуална | StandartNews.com

В уникална форма само за 20 минути

Калина Русева - инструктор по аеробика и фитнес

Пак ще ви занимавам с темата за храненето и режимите, които е желателно да спазвате. Оказва се, че колкото и да знаем, доста често сме склонни да се поддаваме на лакомията и да пренебрегваме правилните храни и количества. Прекалено сложните диети и грамажи, също могат да ни откажат, защото няма човек, който да ходи на работа и в същото време през целия ден да стои до кухненския плот, занимавайки се с някоя от връткавите схеми за отслабване. Такъв тип диети, не само че отнемат много време, а и на практика ни отказват от следването на режим. Затова специалистите се стремят да съставят простички за спазване хранителни програми, които с лекота се прилагат в ежедневието. Една популярна и изпитана диета е житната - 150 грама жито се варят за около 20 минути в 300 грама вода. Зърното набъбва, но не се сварява докрай. Прибавят се 4 ореха и лъжица мед. Това се разпределя на три части и се хапва през целия ден. Хубавото в този случай е, че няма да усещате глад. Пийте чай и вода в достатъчно количество и за около седмица ще усетите как дрехите са ви станали широки. Към диетата могат да се консумират плодове между храненията, с уговорката, че се яде по един плод през час-два. И не забравяйте да спортувате редовно!

Днешната тренировка с Лора е цялостен тонус на тялото, като приоритетно зоната на бедрата и седалището е по-активна. Упражненията се изпълняват едно след друго по един път в определено време. Като напреднете, може да увеличите времето за изпълнение, което ще доведе до повишаване на трудността.

1. Напад със смяна

От стоеж, изнесете единия крак напред в стъпка и направете напад. Ръцете са на тила, корпуса е стегнат. От тук направете скок нагоре, като в същото време смените крака, стъпвайки с другия крак напред и отново направете напад до прав ъгъл в колена. Работете така, сменяйки краката за около минута и преминете нататък.

2. Скок от опора

Застанете в позиция за опора, като вдигнете леко таза нагоре и пренесете тежестта върху левия крак, който е свит в коляното; десния крак е изпънат встрани с пръсти на пода. Оттук направете малък скок, като в същото време пренесете тежестта върху десния изпънат крак и изнесете свития ляв встрани. Работете с изпънат десен крак 30 секунди и сменете страните, започвайки движението с изпънат ляв крак.

3. Изпъване и баланс

От напад позиция с изпънати пред тялото ръце и пръсти на пода, се изправете нагоре изпъвайки опорния крак и изнасяйки работния изпънат заедно с тялото по хоризонтала; ръцете се изнасят напред по продължение на тялото. Върнете до изходна позиция надолу и повторете движението за 30 секунди. Сменете краката и направете същото с другия крак в опора, отново 30 секунди.

4. Страничен кръг

От странична позиция на пода с опора на коляно и длан, изнесете изпънат свободния крак леко нагоре и сложете другата ръка на кръста. От тук направете кръгово движение във въздуха с изпънатия крак, като се стремите да запазите баланс. След 30 секунди сменете страната и повторете същото с другия крак в опора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай