Жесток екшън в нощен клуб. Събличат клиенти, обиски наред

Полицаи с маски търсят наркотици

Жесток екшън в нощен клуб. Събличат клиенти, обиски наред | StandartNews.com

 

 Обиски на голо, унижения, затваряне за часове. Това са преживели близо 400 клиенти и персонала на пловдивския нощен клуб „Bushido” в навечерието на Гергьовден, пише Трафик нюз.

Десетки пловдивчани, които са били в заведението, за да се забавляват, са станали жертва на нечуван полицейски произвол.

Акцията е стартирала в 1.30 часа , когато пред клуба спират пет полицейски буса , от които слизат близо 50 униформени. Част от тях са с маски, а някои с бронежилетки.  Начело на операцията е началникът на отдел „Наркотици” в ОД МВР Тодор Гарджев.

Полицаите нареждат на диджея да спре музиката и да светне лампите.

Предупреждават персонала, че партито е приключило и започват да проверяват личните документи  както на персонала, така и на клиентите. Междувременно входовете на „Bushido” са блокирани и никой не може нито да влезе нито да излезе.

„Заявиха ни, че който иска да си тръгне, трябва да мине през физически обиск и няма да пуснат никого без такъв. След това направиха три пункта в помещения, в които нямаше камери и всички клиенти трябваше да се наредят на опашка, за да бъдат проверени. Възмущението на хората беше огромно” разказа управителят на клуба Радослав Чилингиров.

В помещенията, в които нямало видеонаблюдение, клиентите били принудени да се съблекат голи, за да бъдат претърсени, както и да клякат по няколко пъти. 

Всеки от обискираните е разписал протокол, че у него не са намерени вещи и предмети, забранени от закона и че „няма възражение”. С въпросните протоколи клиентите са били освобождавани от дискотеката.

„Опитах се да говоря с хора, които чакаха на опашката за обиски и да ги снимам с телефона. Към мен се приближи полицай с маска и ми нареди да изтрия клипа. Аз категорично отказах, тъй като съм на работа и снимах единствено клиенти с тяхно съгласие. Тогава той ме блъсна и си изпуснах телефона. По-късно дойде друг полицай, отведоха ме в едно от сервизните помещения и там дойде началникът им, който ме принуди да изтрия клипа, на който хората се възмущаваха от действията на полицаите. Аз поисках да ми кажат името на полицая , който ме е блъснал, за да подам жалба срещу него, но ми бе отказано” разказа Никол Стоянова пред Трафик нюз.

Обиските са продължили повече от 5 часа, като последните клиенти са си тръгнали около 6 часа сутринта. Изнервен мъж дори се е съблякъл по боксерки насред заведението и искал, да бъде проверен на място, за да може да си тръгне. Жена от персонала е била отведена насила в 6-то районно.

„Акцията очевидно беше за наркотици, но доколкото знам, единственото, което намериха беше някакво пакетче на едно празно сепаре, като после извикаха момчетата, които седяха там” , разказа една от хостесите на заведението.

„През последните месеци полицията влиза на проверки по няколко пъти в месеца.  До този момент обаче не си бяха позволявали подобно отношение към клиентите. Аз съм повече от 20 години в този бизнес и досега не съм чувал за подобни акции. Смятам, че резултатът, който се търси, е да бъдат прогонени клиентите ни. В крайна сметка нито при тази, нито при предишни операции са задържани някакви дилъри или са открити нарушения” коментира един от собствениците на клуба Деян Найденов.

От пресцентъра на полицията в Пловдив съобщиха, че тази сутрин е проведена планирана специализирана операция по линия на наркотиците.

„Подобни акции се провеждат периодично. Образувани са 3 досъдебни производства”, заявиха от полицията.  Те потвърждават, че хората са били събличани, като уточняват, че се касае за „личен обиск, който е ставал в  обособени помещения”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай