Земеделците и властта се споразумяха. Какво се разбраха

Стигна се до разбирателство

Земеделците и властта се споразумяха. Какво се разбраха | StandartNews.com

Преди малко подписахме споразумението с организациите, с които преговаряхме. Добавихме една допълнителна точка. Съгласно нея сформираме група, която ежемесечно ще проследява какво е изпълнението на споразумението и ще обсъжда всички въпроси, които изглеждат важни от гледна точка на развитието на сектора. Това обяви на брифинг премиерът Николай Денков след среща с представители на земеделците. Тя се състоя в Министерския съвет, а на нея присъства и земеделският министър Кирил Вътев. 

"В тази работна група ще участват и представители и на други браншови организации от земеделието, които пожелаят", допълни земеделският министър Кирил Вътев.

Дотук се стигна в петък след поредната срещу между фермерите и правителството, когато стана ясно, че вече има разбирателство по трите вида точки от декларацията, която бяха поставили предварително от Българската аграрна камара.

"Разписахме споразумение, което по същност беше обсъдено с всички организации в Българската аграрна камара. То касае всички земеделци", каза и Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите. 

Благодари на всички замесени и изрази надежда, че свършеното ще е в полза на всички земеделци. 

Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие"  Георги Тахо обясни, че това е нещо ново, почнало се от нулата и са стигнали дотук.

"Много са важни законите, надявам се до края  на година да се изпълнят всичките", добави той.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай