Заведенията скочиха на МВР! Искат мерки срещу побоищата по улиците

Исканията на ресторантьорите не са политически, твърдят те

Заведенията скочиха на МВР! Искат мерки срещу побоищата по улиците | StandartNews.com

Източник: БНТ

Заради серията инциденти в столицата, днес в Министерството на вътрешните работи ще се проведе среща между министър Калин Стоянов и столични организации на заведенията, поискана от бранша с настояване за спешни мерки. Очаква се в срещата да участва и столичният кмет Васил Терзиев.

Исканията на ресторантьорите не са политически, заяви пред БНТ Атанас Димитров - председател на Регионалната структура на хотелиерската и ресторантската асоциация в София.

"Става въпрос за масовите сбивания на столичния булевард "Витоша" - съответно на 6 срещу 7 март и на 8 март. По тези случаи вече има и задържани като е установено, че не става въпрос за напрежение на расова основа. За нападението на бул. "Витоша" в сряда срещу четвъртък са арестувани двама чужди граждани, които не са мигранти, а конфликтът е от личен характер", посочи Димитров.

При втория случай от петък - с нападнати студенти от Великобритания е задържан 16-годишен български гражданин, който е известен на полицията за кражби и грабежи. От МВР още в събота засилиха полицейското присъствие в най-уязвимите райони на града. След засилване на проверките, само за денонощие са задържани над 100 души, но повечето от тях след това са освободени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илия
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи