Затварят граничен пункт с Гърция! Какво се случва

Обясниха причините за решението

Затварят граничен пункт с Гърция! Какво се случва | StandartNews.com

По Програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ "Гърция – България“ по отношение на ГКПП "Рудозем – Ксанти“, имаме издадено разрешение за ползване на сградите на пункта. Това съобщи на пресконференция областният управител на Смолян, Захари Сираков, предаде репортер на "Фокус“.

"Завършихме окончателно етапа на строителството с въвеждането на обекта в експлоатация. Предприехме мерки за прехвърляне на ГКПП "Рудозем – Ксанти“ и прилежащата инфраструктура към АПИ, тъй като обектът е с подобект подходът към пункта, а сградите към Агенция "Митници“. Предприели сме мерки по съответния ред и процесът още не е завършил“, поясни Сираков.

Той допълни, че по проекта от гръцка страна имат одобрени 2 367 000 евро, които ще бъдат верифицирани като разход в полза на нашата страна като участник в проекта.

Сираков отбеляза, че след като завърши процесът по прехвърлянето на пункта и сградите към АПИ и Агенция "Митници“, идеята е разговорът за дългоочакваното му отваряне поне за туристически трафик да се проведе на ниво министър-председатели на България и Гърция. Все още не можем да се ангажираме с конкретна дата за реалното отваряне на пункта на българо-гръцката граница, каза още Захари Сираков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай