Затопля се. Синоптиците казаха кога се връща пролетта

Максималните температури днес ще бъдат между 7° и 12°, в София – 7°

Затопля се. Синоптиците казаха кога се връща пролетта | StandartNews.com

Над Южна България днес облачността отново ще се увеличи и на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд. Над Северна България ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в Горнотракийската низина до 14°-15°, в София – 7°.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна и на места ще превали сняг, под 1200 метра - дъжд. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 10° и 12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В петък облачността ще е променлива, често значителна, само на отделни места в крайните южни райони е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще остане слаб до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 9° и 14°. В събота сутринта ще е предимно слънчево и почти тихо; около и след обяд ще духа слаб югозападен вятър и дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса, облачността отново ще се увеличи и главно в планинските райони на отделни места ще превали слаб дъжд. В неделя вятърът ще се обърне от североизток. Облачността ще е предимно значителна, ще има и изолирани слаби валежи от дъжд. По-късно през деня и през нощта срещу понеделник от юг валежите ще се активизират и до сутринта ще обхванат цялата страна. В началото на новата седмица ще се създаде нова валежна обстановка, има повишена вероятност за значителни количества на валежите. Вятърът ще е от североизток, минималните температури ще са по-високи, а дневните слабо ще се понижат и максималните ще са между 8° и 13°. Във вторник от запад на изток валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Вятърът ще смени посоката си от запад и с него температурите ще се повишат. В сряда затоплянето ще продължи, облачността ще е променлива, вероятността за валежи в Западна България намалява, а в източните райони все още има условия да превали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай