Защо стартът на сезона пак зацикли

Отмениха първия потвърден чартърен полет с чужди туристи от Европа за България

Защо стартът на сезона пак зацикли | StandartNews.com
  • Отмениха първия потвърден чартърен полет с чужди туристи от Европа за България

Стартът на летния сезон пак зацикли. Заради завишения брой на заразени с коронавирус у нас първият потвърден чартът, бе отменен.

ВИЖ ОЩЕ: Тревожим Балканите с много заразени

Самолетът трябваше да кацне в Бургас от латвийската столица Рига и да докара първите туристи в "Слънчев бряг" и околните курорти. Полетът се очакваше да даде старт на летния сезон у нас утре сутрин. Имаше и планирана специална програма за първите 145 души, които трябваше да бъдат посрещнати с питка и рози за жените.

За съжаление, латвийските власти взеха решение да отменят полета, обясни туроператорът. А обяснението - страх от връщане на карантината заради новите случаи на коронавирус в България.

81 са новите случаи през изминалото денонощие при направени 2371 PCR теста. Намалението е с 51 по-малко от отчетените вчера данни. Властите в България обявиха, че засега няма да затягат противоепидемичните мерки и няма да се удължава извънредната обстановка.

И въпреки това, според туроператора, страната ни се превръща в рискова дестинация за туристите от Латвия - ако негативната тенденция се запази, туристите от Латвия, посещаващи страната ни, рискуват 14-дневна карантина при завръщането си.

Следващите планирани чартъри с туристи до Бургас са на 26 юни от Амстердам и Лайпциг. Няма гаранция, че и те няма да бъдат отменени, коментираха от пресцентъра на летището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай