Четвъртък,

Защо да не пълним резервоара до горе

От: Стандарт -
12225
Защо да не пълним резервоара до горе
A
A
A

Шофьорите се делят на две категории: едни пълнят резервоара до минимум, мислейки, че пестят пари, а други докрай, мислейки, че пестят време. Но и в двата случая това може да предизвика непланирано посещение в сервиза, съобщава General Motors, цитирана от Факти.

Любителите на шофиране с малко гориво трябва да знаят, че липсата на гориво може да доведе до прегряване на помпата. Но това е отдавна известно на всички по-опитни водачи на моторни превозни средства. Сега обаче не кой да е, а гигантът General Motors издаде предупреждение за онези шофьори, които пълнят резервоара до ръба.

Да, пистолетът на бензиноколонката има функция за автоматично изключване, която спира подаването на гориво, когато резервоарът се напълни. Но тази система може да бъде измамена чрез повторно включване на подаването на гориво и постепенно издърпване на пистолета нагоре. В резултат на това колата ще може да измине няколко километра повече.

Компанията обече предупреждава, че препълването на резервоара може да доведе до навлизане на гориво в каналите на системата за улавяне на изпаренията на горивото, блокирайки линията ѝ за рециркулация. Това ще доведе до дефект в показанията на сензора за налягане в резервоара за гориво. След това може да се наложи нетолкова лек ремонт на горивната система.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com